مراحل رسیدگی به شکایت کیفری

مراحل دادرسی کیفری 

مراحل رسیدگی به پرونده های کیفری - مراحل دادرسی کیفری

مراحل رسیدگی به پرونده های کیفری – آیین دادرسی کیفری

برای رسیدگی به یک پرونده کیفری از مرحله دادسرا تا دادگاه مراحلی ضروری است این مراحل به شرح ذیل است:

1- مرحله کشف

کشف جرم گاهاً به عهده ضابطین محاکم قضایی است. آنها در حدود وظایف صلاحیت‌های خود مکلفند تا پس از اطلاع از وقوع جرم در جرائم مشهود تمام اقدامات لازم را به منظور حفظ آلات، ادوات، آثار، علائم و ادله وقوع جرم و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم یا تبانی به عمل آورند و تحقیقات لازم را انجام دهند و بلافاصله نتایج و مدارک به دست آمده را به اطلاع دادستان برسانند و در جرائم غیر مشهود باید بلافاصله مراتب را برای کسب تکلیف و اخذ دستورهای لازم به دادستان اعلام کنند به مطلب فوق‌الذکر ماده 44 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 اشاره کرده است.

2- مرحله تعقیب

تعقیب جرائم به عهده مقام قضایی می‌باشد که دادستان به نمایندگی از جامعه، جرائم را مورد تعقیب قرار می‌دهد و دادستان به موجب قاعده الزامی بودن تعقیب مکلف به انجام تعقیب است مگر در جرائم قابل گذشت که شاکی گذشت کرده باشد لازم به ذکر است قاعده تعقیب قضایی به دادستان اختیار داده است که تحت شرایط مقرر در قانون و در مورد جرائم مشخص تعقیب دعوای عمومی را شروع نکند یا از تداوم آن صرف ‌نظر نماید. که در قانون جمهوری اسلامی ایران به قاعده فوق‌الذکر مواد 39، 40، 62، 58، 46 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و مواد 80، 81 و 82 آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 اشاره کرده است.

3- مرحله تحقیقات مقدماتی

به این مرحله ماده 90 قانون آیین دادرسی کیفری اشاره کرده است که مجموعه اقدامات قانونی است که از سوی بازپرس یا دیگر مقامات قضایی برای حفظ آثار و علائم و جمع‌آوری ادله‌ی وقوع جرم، شناسایی، یافتن و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم انجام می‌شود لازم به ذکر است شروع به تحقیقات مقدماتی از سوی بازپرس و دادیار منوط به ارجاع دادستان می‌باشد که در آینده مفصلاً به این مبحث پرداخته می‌شود.

4- مرحله دادرسی

صدور رأی در مورد بزهکاری یا بی‌گناهی متهم و تشخیص اینکه بزهکار تا چه اندازه مسئولیت دارد و سپس تعیین مجازات مربوطه درباره جرم به عهده دادگاه کیفری می‌باشد که از مواد 294 الی 483 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 به این مبحث پرداخته است.

5- مرحله اجرا

مرحله پایانی در دادرسی کیفری همان مرجله اجرا حکم است اگر حکم، حکایت از برائت متهم داشته باشد بلافاصله پس از اعلام رأی اجرا می‌شود. در همین راستا اگر متهم در بازداشت باشد و دلیل بازداشت متهم اتهامی باشد که از آن تبرئه شده بلافاصله آزاد می‌شود و چنانچه حکم، حکایت از محکومیت متهم داشته باشد اجرای حکم به استناد ماده 484 بر عهده دادستان می‌باشد و معاونت اجرایی احکام کیفری تحت ریاست و نظارت وی در مناطقی که رییس قوه قضاییه تشخیص می‌دهد در دادسرای عمومی عهده‌دار این وظیفه است که از مواد 484 الی 565 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 به این مرحله پرداخته است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

دعاوی کیفری

همچنین جهت مشاوره حقوقی رایگان و آنلاین با وکیل آنلاین تلگرام به لینک زیر میتوانید مراجعه نمایید.

مشاوره حقوقی رایگان و آنلاین

پرسش و پاسخ حقوقی


miracle کیفری ,مرحله ,دادرسی ,متهم ,دادستان ,تعقیب ,دادرسی کیفری ,آیین دادرسی ,قانون آیین ,مراحل رسیدگی ,اشاره کرده ,آیین دادرسی کیفری ,مشاوره حقوقی رای منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

همه چی موجوده یکم بیشتر بمون جنرال لند دارو شناسی ، بیماریها و کمک های اولیه در تیرخوردگی ،تصادفات ، .شکستگی ها خریدوفروش سگ بیا برا خرید سایت و کانال پایه یازدهم رشته انسانی،پایه یازدهم